Skip to content

Vastuullisuuskilpailu pakkaus-, elintarvike- ja muovialan toimijoille

Kilpailussa etsitään uusia tuotteita, palveluita tai tuotantomenetelmiä, jotka edistävät alan vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin Vastuullisuuskilpailun voitti Block Solutions Oy

Huikean jännittävän Vastuullisuuskilpailun finaalin voitti Block Solutions Oy. Voittajan tuotteessa yhdistyvät kierrätysmateriaalien käyttö ja vastuullisuuden huomioiminen monipuolisesti. Block Solutions Oy valmistaa rakennusmoduuleita, jolla pystytään rakentamaan turvallisia asumuksia.

Lisäksi tuomaristo antoi erityiset kunniamaininnat Pauli Hakalalle, sekä kahdelle Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketieteen insinöörilinjan opiskelijaryhmälle.

Vastuullisuuskilpailu

Pakkausalan ammattitapahtuma PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic kutsuu pakkaus-, muovi- ja elintarvikealan toimijat osallistumaan kilpailuun, jossa etsitään alalle uusia vastuullisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita, palveluita ja tuotantomenetelmä. Kilpailun voittaja palkitaan Messusäätiön lahjoittamalla 5 000 euron stipendillä.

Vastuullisuuskilpailun finaali nähdään PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumassa, kun finalistit pitchaavat oman ideansa tuomaristolle viidessä minuutissa. Tule katsomaan jännitävää finaalia ja palkintojenjakoa!

Finalistit 2020

Pramia Oy ja tytäryhtiö Pramia Plastic Oy

Block Solutions Oy

Jospak Oy

Pyroll Group Oy (osastot 3a11, 3e55)

HKScan Finland Oy

Vastuullisuuskilpailun tarkoitus?

Vastuullisuus ja materiaalien uusiokäyttö puhuttaa koko pakkausalaa, ja teema näkyy voimakkaasti PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuudessa. Teema näkyy myös kaikille tapahtumille yhteisessä vastuullisuuskilpailussa, kun kilpailuun haetaan alan yrityksiä ja toimijoita esittelemään tuotteita, palveluita ja tuotantomenetelmiä, jotka edistävät alan vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Kilpailuun voivat osallistua alan yritykset ja opiskelijat, joilla on esitellä uusi innovaatio tai ratkaisu pakkausalan materiaalien uusiokäyttöä koskien. Innovaation tai ratkaisun ei tarvitse olla vielä tuotannossa.

Finaali

Kilpailun tuomaristo valitsee ilmoittautuneista yrityksistä ja innovaatioista viisi finaaliin. Kilpailun tuomaristo korostaa valinnoissaan ehdokkaiden kaupallista potentiaalia, uutuusarvoa, skaalautuvuutta, vastuullisten materiaalien ja toimintatapojen hyödyntämistä, sekä esitystapaa.

Raati 2020

  • Muoviyhdistys, Vesa Taitto
  • Pakkausyhdistys, Antro Säilä
  • ETL, Marleena Tanhuanpää
  • Teknisen kaupan liitto, Juha Ala-Hiiro
  • Motiva, Paula Eskola
  • Messukeskus, Marcus Bergström