Skip to content

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic tarjoaa kiinnostavia seminaareja, puheenvuoroja ja uutuuksia näyttelyalueella

PacTec tuo esille pakkausten merkityksen sekä pakkausteknologian uusimpia mahdollisuuksia ja innovaatioita. FoodTec on estradi elintarviketeollisuuden innovaatioille, tuotteille, palveluille ja menetelmille. PlastExpo Nordic tuo esille muovin keskeisen roolin pakkaus- ja rakennusmateriaalina.

OhjelmaNäytteilleasettajatTule mukaan after workiinMielenkiintoisin uutuus -kilpailuOhjelmateemattapahtuma-alueen kartta

Tapahtuma-alueen kartta

Pakkausklinikka Suomen Pakkausyhdistyksen osastolla PacTec -messuilla 18.-19.5.2022

Suomen Pakkausyhdistyksen messuosastolla 6N10 toimii messujen ajan pakkausklinikka. Klinikalla pakkausalan asiantuntijat ovat messukävijöiden käytettävissä ja vastaavat kysymyksiin mm. tuottajavastuun laajenemisesta ja kuluttajakeräyksestä, yritysten mahdollisuudesta liittyä kotimaiseen, vapaaehtoiseen Green deal -sitoumukseen, innovaatioiden suojaamiseen patentoimalla, lainsäädäntöön liittyviin kysymyksiin ja tietenkin siihen kysymykseen, johon usein törmäämme: tuote tai tuoteidea olisi, mutta millainen pakkauksen tulisi olla? Näitä kaikkia kysymyksiä ratkotaan pakkausklinikallamme. Tervetuloa tapaamaan asiantuntijoita matalalla kynnyksellä!

Keskiviikko 18.5.2022

10.00 – 11.00 Kääk, mistä ja millainen pakkaus? Outi Oravainen, Design Company, pakkaussuunnittelija
9.30 – 10.45 Tuottajavastuu laajenee: Juha-Heikki Tanskanen, toimitusjohtaja, Pakkauskierrätys RINKI
12.00 – 14.00 Liity Green deal-sitoumukseen: Aki Finer, johtava kiertotalousasiantuntija, Motiva
14.00 – 16.00 Vetoapua vientiin: Heidi Kokki, Business Finland

Torstai 19.5.2022

11.00 – 13.00 Pakkausinnovaatio suojaan: Anni Lähdetie, tutkijainsinööri, PRH
11.00 – 12.15 Pakkauksia koskeva lainsäädäntö: Leena-Kaisa Piekkari, ympäristöministeriö
13.00 – 16.00 Millainen pakkaus myy, miten testaan pakkauksen? Virpi Korhonen, pakkaustutkimus, PTR

 

Muutokset mahdollisia.

After work -iltajuhla keskiviikkona 18.5.

Tervetuloa PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin ja Sign, Print & Promotionin yhteiseen after workiin keskiviikkona 18.5. klo 16.30 alkaen! After workissä voit verkostoitua rennommissa tunnelmissa virvokkeiden ja musiikin siivittämänä uusien ihmisten kanssa. Aftereita jatketaan illalla vielä klo 18.30 alkaen ravintola Plattassa, johon kaikilla on mahdollisuus varata pöytiä ja buffet-tarjoilua:

Buffet-tarjoilu 36,50 €/hlö

 • Coleslaw itämaisittain L, M, G
 • Nuudeli-kasvissalaattia L, M, G
 • Katkarapu-wakamesalaattia L, M, G
 • Korealainen lihakäristys ”Bulgogi” L, M, G
 • Sticky Coconut Rice L, M, Veg
 • Tofua maapähkinäkastikkeessa L, MG Veg
 • Pientä makeaa: suklaakakkua, macarons

Pöytävaraukset sähköpostilla: messukeskus.sales@compass-group.fi tai puh: 040 450 3252

Mielenkiintoisin uutuus -kilpailun palkintojen jako iltajuhlassa

PacTec & FoodTecin ja PlastExpo Nordicin uutuuskilpailuissa on mukana 11 innovaatiota. Alojen ammattilaisista koostuvien raatien valitsemat kilpailujen voittajat palkitaan 2500 € palkinnolla keskiviikon After workissa.

Tutustu kilpailussa mukana oleviin yrityksiin ja tule seuraamaan PacTec & FoodTecin kilpailupitchausta keskiviikkona PacTec FoodTec Stagelle klo 12-12:30 ja sen jälkeen PlastExpo Nordicin pitchausta PlastExpo Stagelle klo 12:30-13:00. Palkinnot jaetaan iltajuhlassa PacTec FoodTec Stagella klo 16.

PacTec & FoodTecin Mielenkiintoisin uutuus -kilpailussa mukana:

 • Rento Innovations Oy Boxhunt-pilvipalvelullaan, joka on elintarvikejalostajien kanssa kehitetty järjestelmä ja erikoistunut elintarvikkeiden jäljitykseen, laadunvarmistamiseen ja tuotannon tehostamiseen.
 • Muottituote Oy kuusikulmaisella, biopohjaisella ja kierrätettävästä materiaalista valmistetulla nestemäisten aineiden säilytys- ja käyttöastia. Sillä on potentiaalia korvata alumiinista, muovista ja lasista valmistettuja tuotteita.
 • Boxon Oy VCI-korroosiosuojalaatikollaan, jossa korroosionestoaine on ruiskutettu suoraan pakkauksen sisäpuolelle. Pakkaukset vähentävät paketoimisesta syntyviä kustannuksia, sillä tuotannosta jää yksi vaihe pois.
 • Pyroll Pakkaukset Group Oy:n kartonkinen take away -rasia, jonka valmistus on tehokasta ja jossa lisukkeet pysyvät muusta ruoasta erillään lokeroiden avulla.
 • Biocode Oy:n Biocode Impact ja Climate Smart -verkkopalveluillaan, joiden avulla elintarvikeyritykset voivat hallita tuotteidensa ilmastovaikutuksia läpi toimitusketjun ja viestiä hiilijalanjäljistään sidosryhmille.
 • Orat Oy Sanzonato Aquaflow -nano-otsonivesilaitteella, joka tuottaa rajattomasti käyttövalmista nano-otsonivettä. Useaan käyttötarkoitukseen soveltuva desinfioiva puhdistusaine on terveysturvallinen.
 • Taitos Oy Aura by Taitos -luksuspakkauksellaan, joka kuljetetaan ja varastoidaan litteässä muodossa. Se ratkaisee tilaongelman, joka johtuu perinteisten rigid-pakkauksien kuljettamisesta ja varastoimisesta kolmiulotteisessa muodossa.

PlastExpo Nordicin Mielenkiintoisin uutuus -kilpailussa mukana:

 • EM-Kone Oy Arburg Allrounder 320CGE -ruiskuvalukoneellaan, joka tuo digitaalisuutta ruiskuvaluun. Koneessa on integroitu valukanavapoimuri sekä digitaalisia avustimia, jotka ohjaavat ja auttavat asentajaa muotinvaihdossa ja asetusten tekemisessä.
 • Granulous Granulous-biokomposiitillaan, joka on kasviperäinen ja kotikompostoituva biokomposiitti. Materiaali tuo markkinoille vaihtoehdon korvaamaan perinteisen muovin etenkin lyhyen elinkaaren omavissa tuotteissa.
 • K.D. Feddersen Sumitomo Demag -ruiskuvalukoneellaan, joka on energiatehokas ja hiljainen. Koneeseen kuuluvat servotekniikkakomponentit ovat Sumitomo Demagin itse suunnittelemia ja valmistamia ja varmistavat koneen erinomaisen suorituskyvyn.
 • ENGEL Finland Oy HB Therm Series 6 -temperointilaitegeneraatiolla, joka tuo digitaalisen maailman mahdollisuudet temperointiyksiköihin sekä pudottaa lämpötilaohjauksen vaatiman energiakulutuksen minimiin.
 • Polyservice esittelee tapahtumassa KraussMaffei-ruiskuvalukoneen, jonka idea on olla vanhasta koneesta luotu nykyaikainen kone nykyaikaisilla ominaisuuksilla, kuten APC Plus -ominaisuudella.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään graafisen ja visuaalisen viestinnän alan ammattilaisille suunnattu Sign, Print & Promotion 2022. Teemoina tapahtumassa ovat mm. materiaalit, promotuotteet, digitaalinen painaminen, suurkuvatulostus ja diginäytöt. Tapahtumassa on hieno kattaus näytteilleasettajia ja mielenkiintoista ohjelmaa. Mukana on esimerkiksi Fespa Finlandin ja Sign, Print & Promotionin järjestämä autoteippauskilpailu, jonka voittaja pääsee kisaamaan suoraan World Wrap Masters Euroopan finaaleihin Berliinin Fespa-messuille 31.5.–1.6.2022. Autoteippauskilpailu järjestetään molempina messupäivinä.

Lue lisää