Skip to content

Tervetuloa näytteilleasettajaksi PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtumaan!

Aukioloajat

Ke 13.3.2024 klo 9–17
To 14.3.2024 klo 9–17

emessukeskukseen

Rakennusaikataulut ja sisäänkäynnit

Hyödynnä valmiit markkinointimateriaalit

SISÄLLYSLUETTELO

Luettelohuijarit

Tuntemiamme huijariluetteloita ovat esimerkiksi: ExpoGuide, The FAIR Guide, UTP Digital Directories (fairguide.com), (Construct Data Publishers Verlas AG), Euro Business Guide, Eu company Directory European City Guide, The Millennium Guide, The European Internet Guide, The International Fax Directory or IT&T fax directory Europa-Club & World Travel Register, 1st European City Guid,e The Tour and Travel Guide, Verlag Fax Directory, Classified Telefax Pages cdnet.at

Yritykset tarjoavat maksullista näkyvyyttä monille näytteilleasettajillemme ulkomaisissa näytteilleasettajaluetteloissa ja usein lähettänyt mukana myös esitäytetyn luettelotietolomakkeen. Messujärjestäjien kansainvälinen liitto UFI on ryhtynyt vastatoimiin, pyrkii estämään näiden yritysten toiminnan juridisin keinoin ja varoittaa jäsenyrityksiään luettelohuijareista. Monien maiden messujärjestäjät (mukana myös Messukeskus) ovat julkaisseet nettisivuillaan toimintaohjeita katteettoman rahastuksen kohteiksi joutuneille.

Messukeskuksella ei ole mitään tekemistä tämän yrityksen ja luettelon kanssa, eikä tiedossamme ole, mitä etua tai  näkyvyyttä kyseinen luettelo voisi yritykselle tuoda. Paras tapa varmistua luettelon oikeellisuudesta on jatkossa aina varmistaa asia messujärjestäjältä.

TOIMI NÄIN:

 • Jos et jatkossa ole varma, onko kyseessä omaan messuosallistumiseesi liittyvä luettelotietopyyntö, ota yhteys yhteyshenkilöösi Messukeskuksessa.
 • Jos olet jo vastannut tällaiseen huijareiden tietopyyntöön ja olet saanut laskun, älä maksa laskua. Voit lähettää laskun lähettäjälle viestin, että et aio maksaa laskua. Enempää näihin laskuihin ja karhuihin ei kannata reagoida. Käytännössä ulkomaisilla huijarifirmoilla ei ole eväitä katteettomista palveluistaan laskuttamiensa summien perintään.

Asiasta löydät lisätietoa eMessukeskus-palvelusta, kohdasta Info -> Varo harhaanjohtajaa messuluettelomarkkinointia

Kiitos, että otit meihin yhteyttä ja kerroit asiasta –  varoittaaksemme näytteilleasettajiamme pidämme jatkossakin asiaa esillä eMessukeskuksessa ja kaikissa asiakasviesteissämme!

Tammikuussa

Tarkista laskutustiedot

Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen yrityspalvelu@messukeskus.com 12.1.2024 mennessä. Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä.

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa tuotteita ja palveluita. Kun teet tilaukset 1.2.2024 mennessä, saat tuotteet edullisemmin.

2.2.2024 hinnat nousevat 20 %
22.2.2024 hinnat nousevat 50 %
6.3.2024 hinnat nousevat 100 %

Säästä ja tilaa ennakkoon!

MESSUKESKUKSEN RAKENNUSOHJEET

Tilaa design osastosuunnittelu ja -toteutus tai valmis osastoratkaisu

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus.

Tutustu ja tilaa

Osallistu näytteilleasettajan infotilaisuuteen 18.1.2024

Järjestämme kaikille tapahtuman näytteilleasettajille infotilaisuuden Helsingin Messukeskuksessa to 18.1.2024 klo 14.00–15.00. Tilaisuus on yhteinen Sign, Print & Promotion -tapahtuman näytteilleasettajien kanssa. Infotilaisuudessa käymme läpi yleistä tietoa messuista. Jos et pääse paikan päälle Messukeskukseen, voit osallistua myös Teamsin välityksellä. Teams-linkin sekä saapumisohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 12.1.2024. Kerrothan ilmoittautumisesi yhteydessä myös mahdolliset allergiat tai ruokavaliot.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen tästä

 

Ilmoittaudu Tulevaisuuden työnantaja -teemapäivään

Tapahtumassa järjestetään opiskelijoille ja alojen muille työnhakijoille kohdistuva Tulevaisuuden työnantaja -teemapäivä 14.3.2024. Päivän ohjelma suunnitellaan erityisesti opiskelijoita ja työnhakijoita ajatellen. Myös lavaohjelmassa on tietoiskuja tuleville alan ammattilaisille. Ilmoittaudu mukaan teemapäivään viimeistään 15.2.2024.

Osallistuminen teemapäivään on maksutonta!

Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua teemapäivään työnantajan näkökulmasta ja keskustella erilaisista uravaihtoehdoista opiskelijoiden ja työnhakijoiden kanssa. Teemapäivään osallistuville yrityksille jaetaan Tulevaisuuden työnantaja -näkyvyyselementit, jotka voi kiinnittää osastolle sekä henkilökunnan vaatetukseen merkiksi siitä, että osastollanne on mukana rekrytoinnin ammattilaisia.

LUE LISÄÄ OSALLISTUMISESTA

Varaa majoitus etuhintaan

Majoitu mukavasti tapahtuman aikana Messukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellissa. Näytteilleasettajana saat huoneesi erikoishintaan, 11 prosentin alennuksella päivän hinnasta!
Tee huonevaraus ajoissa, sillä hotelli on erittäin suosittu tapahtumien aikaan!

LUE LISÄÄ JA TEE VARAUS

Helmikuussa

Päivitä yritysprofiilisi

Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa kohdassa Markkinoi osallistumistasi. Ilmoita näkyvyysnimi 10.2.2024 mennessä ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa.

Ohje yritysprofiilin päivittämiseen

 

Ilmoita alanäytteilleasettajat

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään 10.2.2024, ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen.
Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic 2024 alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 440 €.

 

Ilmoita osasto-ohjelmasta

Onko osastollanne ohjelmaa messujen aikana? Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassa Ohjelma niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.

 

Kutsu asiakkaasi messuille

Tapahtumassa on käytössä sähköinen, ilmainen eKutsu, joka mahdollistaa kutsun lähettämisen kerralla vaikka sadoille asiakkaille – helposti, ekologisesti ja veloituksetta. Sähköiseen kutsuun voi liittää oman tervehdyksen sekä yrityksen kuvia. Löydät eKutsu-työkalun ja ohjeet näytteilleasettajien eMessukeskus-palvelusta kohdasta Kutsu asiakkaasi.

eKutsun käyttöohjeetemessukeskukseen

Graafisten aineistojen toimittaminen

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 12.2.2024. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

 • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
 • Otsalautatekstit/logot
Aineisto-ohje

 

Huomioi hallin hämärä valaistus osaston suunnittelussa

Näyttelyalueella on hämärä yleisvalaistus. Huomioi tämän osaston suunnittelussa ja tilaa tarvittaessa lisävalaisimia osastolle eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa tuotteita ja palveluita. Näyttelyaikaista valaistusta testataan rakennusaikana tiistaina 12.3. klo 13-14 ja klo 17-18. Mikäli osaston valaistus ei tunnu riittävältä tuolloin, voit tilata lisävaloja Messutoimistosta (ennakkoon tilattuna lisävalot ovat edullisempia).

 

Osallistu Kestävät innovaatiot -kilpailuun viimeistään 16.2.2024

Kestävät innovaatiot -kilpailussa etsimme pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen tulevaisuuden konsepteja – kiinnostavimpia innovaatioita, joissa toteutuu kestävyyden näkökulma. Kaikille avoimen kilpailun voittaja julkistetaan PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 13.3.2024.

Kilpailuraati valitsee osallistujien joukosta kolme finalistia, joiden innovaatiot esitellään ennen tapahtumaa messujen verkkosivuilla. Lisäksi finalistit pitchaavat ideansa tapahtuman PlastExpo-lavalla keskiviikkona 13.3.2024. Kilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron palkinnon.

Kilpailuun ilmoittautuminen on auki 16.2.2024 saakka.

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

Maaliskuussa

Rakennus- ja näyttelyaikaiset kulkuluvat

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Lähetä kulkulupia -työkalu avautuu eMessukeskukseen noin 2 kuukautta tapahtumaa.

Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa. Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia.

Näytteilleasettajan kulkulupa on osastosi messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHo Partnersin kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina. Rakentajan kulkulupa on maksuton.

Messukeskuksen sisäänkäynneiltä ja Messutoimistosta saa rintakorttitaskuja kulkulupia varten.

sähköisen kulkuluvan lähettämisohjeet

 

Huomioi median edustajat, bloggaajat ja somevaikuttajat

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä.

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta. Tiedottaja Pia Sievinen, +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com.

After work

PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic ja Sign, Print & Promotion -tapahtumien yhteinen after work järjestetään keskiviikkona 13.3.2024 messualueella klo 16.30–18.30. Tilaisuus on avoin kaikille tapahtuman näytteilleasettajille ja kävijöille! After workissa luvassa livemusiikkia. Tilaa tarjoilut ja kutsu asiakkaita verkostoitumaan rennosti osastollesi! Illalla järjestämme vielä jatkot ravintola Plattassa klo 18.30–21.00 (24.00). Kaikilla on mahdollisuus varata pöytiä ja buffet-tarjoilua.

After work osastoilla ke 13.3.2024 klo 16.30-18.30

 • Osastoilla on mahdollisuus järjestää tilaisuuksia. Kutsu asiakkaita paikan päälle rennoissa merkeissä.  
 • Muistathan tilata osastotarjoilut etukäteen! Katso ohjeet >
 • Trubaduuri Ari Joki musisoi tapahtuma-alueella.

Järjestätkö tilaisuuden tai haluatko trubaduurin soittamaan osastolle?

 • Ilmoita meille etukäteen, mikäli järjestät osastotilaisuuden, jossa osastolla on ohjelmaa tai musiikkia, jotta vältymme päällekäiseltä musiikilta.
 • Trubaduuri kiertää PactecFoodTec & PlastExpo -tapahtuma-alueella ja käy soittamassa osastoilla. Lähetä meille toive, mikäli toivotte trubaduurin soittamaan juuri teidän osastolle hetkeksi. Huomioittehan, että mikäli pyyntöjä tulee paljon, emme välttämättä pysty toteuttamaan kaikkien toiveita.
 • Ilmoita molemmista: noora.sormunen@messukeskus.com.

After Workien jatkot ke 13.3.2024 klo 18.00-21.00

Paddington Pubissa

 • After Workien jatkot järjestetään yhdessä Gastrotapahtuman kanssa Messukeskuksen alagallerian Paddington Pubissa tapahtuma-alueen vieressä.
 • Paddington Pub on tunnelmallinen modernisoitu englantilaispubi, jossa illan aikana viihdyttää trubaduuri Ari Joki. 
 • Jatka sujuvasti iltaa tunnelmallisessa pubissa aivan tapahtuman vieressä. Tervetuloa viihtymään!

Illallinen ravintola Plattassa

 • Kutsu asiakkaasi illastamaan After workin jälkeen. Illallismahdollisuus ja pöytä varattavissa ravintola Plattasta klo 18 alkaen.
 • Erillinen spesiaalia tapahtumamenu löytyy täältä.
 • Varaukset ja tiedustelut messukeskus@noho.fi.

Suora linkki verkkokauppaan, josta tarjoilutilaukset tehdään (avautuu 3 kuukautta ennen tapahtumaa)

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi.

MediapankkiMarkkinoi osallistumistasi

 

Huolehdi oman osastosi turvallisuudesta

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille.

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen Tuotteet ja palvelut -sivuilla. Valitse ensin tapahtuma ja tämän jälkeen tuotekategoria Osastopalvelut ja sen alta Turvallisuus.

Pysäköinti

Koko Messukeskuksen alue on maksullista pysäköintialuetta, myös sisätilan messuhallit. Pysäköinti on ilmainen tunnin (60 min) lastaus-, rakennus- ja purkutöihin. Alle 60 min alueella ollut tavarantuoja voi ajaa ulos alueelta maksamatta pysäköinnistä. Jos tavaran purkaminen vie enemmän kuin 60min, tulee maksaa pysäköintimaksu. Muistathan ajaa ulos samaa reittiä kuin tulit, jotta puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä rekisteröi auton. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark

Katso hinnat ja lue lisää pysäköinnistä

 

Messutoimisto

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta. Osastojen rakennus-, huolto- ja purkuajat, Messutoimiston aukioloajat sekä käytössä olevat sisäänkäynnit näet tästä >>

 

Messukeskuksen ravintolapalvelut

Messukeskuksen ravintolapalveluiden takaa löytyy Pohjois-Euroopan johtava ravintolatoimija Noho Partners Oyj, jonka Restaurants & Event Catering takaa laadukkaat ravintolapalvelut kaikkialle sinne, missä kulloinkin tapahtuu. Gaalat, juhlat, kokoukset, tapahtumat ja tietysti messut sijoittuvat eri puolelle hallia – niin myös meidän ravintolamme ja cateringimme.

Osastotarjoilut
Yritysasiakkaiden on mahdollista tilata etukäteen tarjoiluita messuosastolleen verkkokaupan kautta. Yritysasiakkuuden voimme myöntää suomalaisille yrityksille.

Täytä yritysasiakkuushakemus täältä

 

Mikäli haluat tilata osastotarjoiluita ilman yritysasiakkuutta tai yrityksellä ei ole suomalaista y-tunnusta, voit olla yhteydessä Noho Partnersiin osoitteessa messukeskus@noho.fi

Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan, että tilattavia tarjoiluja varten osastolla on tarvittavaa pöytätilaa, kalustejärjestelyt Messujen kautta osastopalvelut@messukeskus.com

Ruoka- ja juomalipukkeet
Voit tilata QR-koodein toimivia sähköisiä ruoka- ja juomalipukkeita haluamallesi summalle tai valita niille tietyn tuotteen, liput jaettaan sähköisesti tai ne voi myös tulostaa. Lipuke toimii maksuvälineenä valituissa ravintoloissa ja laskutusasiakkaiden lipukkeet veloitetaan käytön mukaan. Lipukkeita on mahdollista hankkia verkkokaupasta myös ilman yritysasiakkuutta ennakkomaksulla valitsemalla maksutavaksi verkkomaksun.

Verkkokauppaan Lisätietoa näytteilleasettajien ravintolapalveluista

 

Tavoitat Restaurants & Event Catering myyntitiimin sähköpostitse: messukeskus@noho.fi
tai puhelimitse +358 41 732 3712, myyntipalvelu on avoinna ma–pe klo 9–16.

 

Taukotila

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy sähköisestä kulkuluvasta. Näytteilleasettajien taukotilassa voit nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut.

Tavaratoimitukset messuosastolle

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin:
Messukeskus / Messutapahtuman nimi
Näytteilleasettaja, osastonumero
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

Lue lisää

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

+358 45 450 3250
asiakaspalvelu@messukeskus.com

 

Anna palautetta sivusta >>